-
Food challenge 2024: Mozzarella stretching
Maak jij samen met jouw klasgenoten de langste mozzarellastretch? De winnaar krijgt een rondleiding in het Mozzarella Experience Center en wandelt buiten met honderd pizza's.
Tijdens de Mozzarella Stretching Challenge daagt Hogeschool VIVES je uit. …
tot
Nascholing of activiteitNieuwAdministratief personeel -
Digitale voedingsquiz
Wat weten jouw leerlingen over nieuwe voedselbronnen? Of over de energietransitie in de voedingssector? Samen met Food At Work nemen we lekker de proef op de som tijdens onze volgende digitale voedingsquiz.
Tijdens de quiz maken je leerlingen kennis …
Nascholing of activiteitNieuw -
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Bouillabaisse: Fotostappenplan
Recept met duidelijke materiaal- en ingrediëntenlijst om bouillabaisse te maken. Bij de werkwijze zijn ook foto's toegevoegd om de bereiding te visualiseren.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Eet jij (te) veel ultrabewerkte voeding?: Audiovisueel lesmateriaal
In deze collectie vind je audio en video voor een les over ultrabewerkte en gezonde voeding. De redactie van Het Archief voor Onderwijs zocht naar sprekend beeldmateriaal en geknipte fragmenten om dit onderwerp voor de klas te brengen. Gebruik de …
VideoNieuw -
Au restaurant: Luistervaardigheid
Deze toets is de afsluiter van de voorbereiding op Franse weken waarbij leerlingen van de richting restaurant - keuken voorbereid worden op een zaaldienst in het Frans.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedselkost berekenen: Werkbundel
Cursus over het berekenen van de food cost en BTW.
Dit werd gebruikt als voorbereiding op hun eindproject.
Na deze taak begrepen de leerlingen dat BTW en de voedselkost belangrijk is.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Video's rond soft skills
Specifiek voor huishoudhulpen maakte Vorm DC een aantal video's die volgende soft skills voor huishoudhulpen in beeld brengen:
- actief luisteren,
- assertiviteit,
- autonomie,
- discretie,
- duidelijke communicatie,
- flexibiliteit,
- omgaan met feedback, …
Video -
Ice cream challenge: Project productontwikkeling
Een aanvulling op de Ice cream challenge: Een product ontwikkelen van Melanie Tamsin
Met deze lessenreeks van drie lesuren gaan leerlingen in een groep een ijsje bedenken en maken. Ze bedenken een logo, verpakking en een naam. Vervolgens wordt …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, Ander -
Organiseer een feest: Zelfstandig werk
De leerlingen maken een draaiboek om een feest (in een thema dat past binnen de periode dat de opdracht gegeven wordt) voor tien personen te organiseren. Zowel de gerechten, boodschappen, budget, uitnodiging, aankleding en interieurzorg komen aan …
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Maaltijdzorg en valpreventie: Opdrachtenreeks
De leerlingen zetten de theorie rond voeding en valpreventie om in de praktijk tijdens de maaltijdzorg. Ze krijgen de tijd om hun voorbereidingen volledig te maken. De maaltijdzorg is dan voor een ander moment.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Koken uit voorraad: Casus
Koken uit de voorraad a.d.h.v. een casus. De leerlingen bereiden de kookopdracht voor en reflecteren nadien over hun eigen kunnen en het resultaat.
Ze houden rekening met de wensen, behoeften, timing en uitdagingen van de zorgvrager.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht