-
Vis fileren
Stappenplan om vis te fileren met daarbij horende lesdoelen en de benodigdhedenlijst, alsook tips en waarschuwingen voor de leerlingen.
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Andermaal: Kookboek, opleiding en educatief materiaal
Vegetarisch eten zit in de lift. Gezonde en duurzame voeding wordt steeds belangrijker en steeds meer consumenten kiezen voor vegetarische of plantaardige producten. Niet alleen in de supermarkt, maar ook vaker op restaurant.
BOS+ en ProVeg …
Downloadbaar lesmateriaal -
Vragen met formules: Stappenplan
In dit document staat het stappenplan voor het oplossen van vragen met formules.
Dit stappenplan is heel puntsgewijs uitgewerkt, met de informatie wat ze precies waar moeten opschrijven:
- gevraagd
- gegeven
- formule
- berekening
- antwoord
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Ondervoeding en malnutritie: Theorie
Een theoretische uitleg over ondervoeding en malnutritie en hoe herkennen. Het zijn twee verschillende zaken die vaak verward worden, maar toch een verschil in aanpak vereisen.
Downloadbaar lesmateriaal (4)Student (niet lerarenopleiding) -
Curieuzeneuzemosterdpot: Jaarwerk
Jaarwerk integrale opdrachten ter voorbereiding van de gip.
Downloadbaar lesmateriaal (3)Leerkracht -
Keukentheorie: Overzicht
Hier kan je de cursus keukentheorie terugvinden.
Deze is vrij te gebruiken, maar nog niet samengebracht in een mooie lay-out. Je mag er wel delen uit gebruiken om te verwerken in je eigen lesmateriaal.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Warenkennis horeca: Overzicht
De cursus warenkennis, deze is nog niet in een mooie lay-out gegoten.
Deze mag gedeeld worden of onderdelen ervan kunnen in andere cursussen verwerkt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Huis kopen: Opzoekopdracht
Taak waarbij leerlingen gericht online zoeken naar een mogelijk huis om te kopen en nagaan wat de kosten zijn en of dit haalbaar is voor hun inkomen.
De taak werd gemaakt voor de richting Hotel of Restaurant en Keuken, maar is mits aanpassingen ook …
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Weekmenu opstellen: Seizoenskalender en beslissingsboom
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een weekmenu (en boodschappenlijstje) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie.
Bij dit weekmenu zit …
Downloadbaar lesmateriaal (7) -
Gezond boodschappenlijstje
Het derde uitgangspunt van de voedingsdriehoek is: Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.
Met een boodschappenlijstje (en weekmenu) kan je gezond eten inplannen, vermijd je voedselverlies en overconsumptie. Want zo koop je niet meer …
Downloadbaar lesmateriaal (6) -
Model van Lalonde: Verwerkingsopdracht
Verwerkingsopdracht rond het Model van Lalonde
- Bijlage 1: afbeelding van het Model van Lalonde
- Bijlage 2: verwerkingsopdracht rond het Model van Lalonde, op te lossen op basis van bijhorende QR code (bijlage 3) de verwijst naar een …
Downloadbaar lesmateriaal (16)Leerkracht -
Keukenmateriaal: Woordenschatspel
Keukenmateriaal met Sclerapictogrammen. Je kan deze woordenschat inoefenen aan de hand van een spelvorm. Elke leerling gooit om beurt met de dobbelsteen en benoemt het keukenmateriaal met het overeenstemmend aantal ogen.
Downloadbaar lesmateriaal (68)Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner