-
Onderhoudsetiket van een huishoudelijk product
Deze opdracht daagt leerlingen uit om zelf etiketten te ontwerpen van huishoudelijke producten en ze te vergelijken met bestaande voorbeelden.
Downloadbaar lesmateriaal (21)Leerkracht -
EHBO: Vergiftiging
Lesplan en documenten om leerlingen onder meer iets bij te leren over CO-vergiftiging.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Avondmaal bereiden: Juliennesoep en jagersschotel
Deze documenten vormen een leidraad om leerlingen een maaltijd te laten bereiden. Doelstellingen die hieraan gekoppeld worden zijn onder meer:
- een juliennesoep maken;
- een jagersschotel maken;
- groenten schoonmaken;
- groenten snijden; …
Downloadbaar lesmateriaal (4)Leerkracht -
Halloween: Tafelversiering en bereiding van een gerecht
Dit document kadert in een project van drie weken om samen met leerlingen een bereiding en tafelversiering rond het thema Halloween uit te werken.
Downloadbaar lesmateriaal (12)Leerkracht -
Decoratieve voorwerpen en trends: Lesvoorbereiding, werkbladen
Je vindt hier het nodige materiaal voor een les over decoratieve trends bij de inrichting van een woning. In de lesvoorbereiding staan onder meer de werkwijze en de doelen beschreven. De presentatie dient ter ondersteuning.
Downloadbaar lesmateriaal (9)Leerkracht -
Aankoop en voorraadbeheer van voedingsmiddelen
Ruim twintig werkbladen waarin onder meer het volgende aan bod komt: het boodschappenlijstje, de kassabon, ergonomie, milieubewust aankopen, opslaan en bewaren van voedingsmiddelen.
Downloadbaar lesmateriaal (50)Leerkracht -
Slaap- en studeerkamer
Verluchting verwarming en decoratie van de slaapkamer komen aan bod.
Naast een lesvoorbereiding vind je ook enkele werkbladen.
Downloadbaar lesmateriaal (22)School/onderwijs -
Bereiding groentesoep, jagersschotel
Lesvoorbereiding voor een kookles van vier uur waarin een lente-juliennesoep en een jagersschotel klaargemaakt worden.
Downloadbaar lesmateriaal (6)Leerkracht -
Slaapkamer: Indeling
De indeling van de slaapkamer en de materialen die zich in de slaapkamer bevinden worden besproken.
Downloadbaar lesmateriaal (14)School/onderwijs -
Keuken: Indeling en functie
Wat komt aan bod?
- verschillende indelingen van de keuken (werk/berg/...)
- verschillende bouwen (u,i,l,kookeiland)
- verschillende aandachtspunten (ergonomie en economie).
Downloadbaar lesmateriaal (7)School/onderwijs -
Aperitiefhapjes: Bereiding en plaatsing in voedingsdriehoek
Tijdens deze les bereiden de leerlingen volgende hapjes:
- lookbroodjes met mozzarella
- opgevulde champignons
- opgevulde kerstomaatjes
- komkommerhapjes
Downloadbaar lesmateriaal (10)Leerkracht -
Milieubewust handelen: Bundel
De uitgebreide bundel bevat volgende hoofdstukken:
- Wat is afval?
- Afval in cijfers
- Ladder van Lansink
- Eerste stap: afval vermijden = voorkomen
- Tweede stap: afval hergebruiken
- Derde stap: afval sorteren en recycleren
- Vierde stap: afval …
Downloadbaar lesmateriaal (69)Leerkracht