Sidekick Sam Academy: Online platform voor leerkrachten


De Sidekick Sam Academy is een online platform met het doel leerkrachten (in spe) te informeren, inspireren en connecteren zodat zij nog meer handvaten en inzichten krijgen om kinderen en jongeren veerkrachtiger te maken en hun welbevinden te vergroten. Het platform werd ontwikkeld met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2021. 

Sidekick Sam Academy

Waarom de naam Sidekick Sam Academy? Een leerkracht die werkt aan een sterke(re) toekomst voor de jongeren in zijn of haar klas, noemen wij een Sidekick Sam. En de Academy is er, speciaal voor hen. De Sidekick Sam Academy wil leerkrachten graag ondersteunen en biedt daarom heel wat materiaal waarmee ze aan de slag kunnen. Van podcasts over artikelen en video’s tot lespakketten. Zowel gloednieuw materiaal, speciaal ontwikkeld voor Sidekick Sams, als bestaand materiaal van partners met expertise. 

Leerkrachten kunnen zichzelf en hun school overigens aanmelden voor gratis workshops en webinars. Of op het forum in dialoog gaan met elkaar. Elkaar inspireren met hun succes- of faalverhalen en dit alles in een veilige omgeving. Nadat ze ingelogd zijn met hun lerarenkaart. Collega’s onder elkaar. Want uit bevragingen op scholen bleek dat daar veel nood aan is. 

Thema

Elke maand snijdt de Sidekick Sam Academy een nieuw thema aan met heel wat nieuwe input om mee aan de slag te gaan. Leerkrachten hoeven natuurlijk niet zo lang te wachten om nog eens langs te komen, want we het platform wordt regelmatig aangevuld met tijdloze items. Samen bouwen we zo aan een hechte community. 

Sidekick Sam

Sidekick Sams, leerkrachten in opleiding en onderwijsexperten zijn op de Sidekick Sam Academy aan het juiste adres. Het is een inspiratie- en ontmoetingsplek voor en door iedereen die ervoor zorgt dat jongeren zich goed in hun vel kunnen voelen op school.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Sidekick Sam Academy
Organisatie

Ontdek ook