eTeacher

eTeacher biedt kant-en-klare lespakketten aan volledig conform de nieuwste minimumdoelen informaticawetenschappen voor de tweede en derde graad van het Vlaams secundair onderwijs. Meer informatie vind je op https://www.eteacher.be/.

Experten programmeertalen en programmeeronderwijs van de KU Leuven bundelden hun expertise in een gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk totaalpakket waarin oefeningen en theorie elkaar netjes afwisselen. Het laat leerlingen op een interactieve manier en op eigen tempo kennismaken met programmeren op een online programmeerplatform. Aan de hand van voorbeelden, denk- en programmeeroefeningen (in Python) en boeiende weetjes worden belangrijke vaardigheden op een speelse manier aangeleerd.

Het lespakket informaticawetenschappen bestaat uit drie modules die samen de minimumdoelen omvatten en ook afzonderlijk te verkrijgen zijn:

  • Module 1: Basis Programmeren (2e en/of 3e graad)
  • Module 2: Datastructuren (3e graad)
  • Module 3: Algoritmes (3e graad)

We zijn momenteel de laatste hand aan het leggen aan Module 2. Dit wordt geleidelijk aan beschikbaar gesteld aan leerkrachten doorheen de maand augustus. Module 3 is nog volop verder in ontwikkeling zodat volledig voldaan is aan de nieuwe minimumdoelen. Het wordt zo spoedig mogelijk beschikbaar gesteld.

Hiernaast bieden we nog steeds het lespakket computationeel denken aan. Dit is de ideale inleiding tot programmeren voor zowel leerlingen van de 2e als van de 3e graad van het secundair onderwijs. Het pakket is beschikbaar in twee mogelijke varianten: één voor de dubbele finaliteit en een andere voor de doorstroomfinaliteit die meer praktisch- en toepassingsgericht is.

Wat maakt eTeacher de ideale keuze?

  • De inhoud is volledig conform de nieuwe minimumdoelen informaticawetenschappen.
    Zowel voor leerlingen als leerkrachten is er geen voorkennis vereist. Hierdoor kan je als leerkracht direct aan de slag terwijl je de touwtjes nog zelf in handen hebt.
  • Leerstof kan in praktijk gebracht worden via oefeningen van verschillende niveaus. Deze mogelijkheid tot differentiatie zorgt voor maximale betrokkenheid van leerlingen bij de cursus.
  • Het online platform biedt volledig geautomatiseerde en doorlopende feedback op code, zowel op inhoud als stijl. Dit zorgt voor onmiddellijke motivatie bij de leerling.
  • Een uitgebreide overzichtspagina zorgt ervoor dat leerkrachten de voortgang van hun leerlingen vlot kunnen opvolgen. Leerkrachten kunnen op basis van deze informatie bijspringen waar nodig of extra oefeningen aanbevelen.
  • eTeacher is beschikbaar op elk apparaat.
     

Wil je zelf al eens een kijkje nemen? Probeer onze demo gedurende één maand!

Stuur een mailtje naar team@eteacher.be om onze huidige democode te ontvangen.

Leermiddelen (1)