Mila Lila taalinitiatie Frans met aandacht voor diversiteit en meertaligheid vanaf 2,5 jaar

Mila Lila taalinitiatie Frans met aandacht voor diversiteit en meertaligheid vanaf 2,5 jaar

Visie van de organisatie Jonge kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig naar andere talen, ze hebben nog geen schroom of angst. We maken gebruik van deze opportuniteit en brengen hen vroegtijdig in contact met de Franse taal waarbij we aandacht hebben voor meertaligheid en diversititeit. Het is niet ons doel om de kinderen zoveel mogelijk Frans te leren.  We willen hen kapstokken bieden bij het later expliciet leren van andere talen, we willen hen leren nadenken over taal en samenleving.  We willen hun enthousiasme vasthouden zodat levenslang leren van talen een attitude kan worden. 

Vertaling van deze visie: We brengen ons project/programma op een speelse en laagdrempelige manier tot bij de leerkrachten en kinderen.  We houden hierbij rekening met onze ervaring in de klas en de resultaten van onderzoeken en bevindingen van onderzoekers en beleidsmakers. We houden het abonnementsgeld laag zodat er weinig of geen argumenten zijn om niet te starten met dit aanbod.  We ondersteunen leerkrachten en scholen in het werken met Mila Lila.

Kwaliteit We werken samen met vrijwilligers om teksten na te lezen op fouten en onze filmpjes werden ingesproken door een native speaker (Congolees-Frans).  We werken ook samen met studenten en een productiehuis en gaan regelmatig in gesprek met gebruikers en deskundigen over inhoud en gebruiksvriendelijkheid.  We kregen feedback van inspectie en taaldeskundigen. We hebben zelf meer dan 20 jaar ervaring in de klas.

Leermiddelen (5)

Bekijk alle