Microsoft 365 voor gevorderden: Meerdaagse vorming


De applicaties PowerPoint, Word en Excel zijn de meest bekende toepassingen van Microsoft. Ze hebben heel wat mogelijkheden die je helpen om taken snel en efficiënt uit te voeren. Toch blijft onze kennis veelal beperkt tot de basisfuncties van deze programma’s of apps.

Leerlingen met dyslexie helpen dankzij Word? Een video opnemen met PowerPoint? Je  papierwerk digitaliseren en het bestand omzetten naar een pdf? Naadloos samenwerken met je collega’s?

Door je te verdiepen in een aantal interessante functies kan je jouw workflow optimaliseren, bepaalde handelingen automatiseren én je leerlingen op een interactieve manier betrekken bij de les. Bovendien heeft Microsoft ook andere ICT-oplossingen die een nieuwe dynamiek kunnen brengen in je klaswerking en de bredere schoolwerking.

Wat leer je in deze cursus?
De basisknoppen en -functionaliteiten van de Microsoft apps komen aan bod, in een hogere versnelling. Vanuit die basis leer je de meer geavanceerde mogelijkheden van de software kennen, zodat je ze ook doelgericht kan inschakelen voor andere projecten dan de louter administratieve taken.

In Word ga je aan de slag met de Insluitende lezer. Het is een gratis hulpprogramma om de leesvaardigheid van gebruikers te verbeteren. Oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met dyslexie, maar ook een verrijking tijdens de lessen Nederlands, Frans en Engels. In PowerPoint neem je een videoles op die je via Stream laat bezoeken. Deze videoservice is een privacyvriendelijk alternatief voor YouTube.

Een training in Outlook helpt je vlot te communiceren met e-mail, maar ook samenwerken en de veilige opslag van bestanden is van belang. Met OneDrive kan je bestanden eenvoudig delen en er zelfs in samenwerken in de cloud. Teams maakt telewerken en vergaderen op afstand mogelijk. Met Office Lens leer je papieren documenten digitaliseren, de tekst aanpassen en het bestand omzetten naar een pdf. En het digitale notitieblok OneNote is een echte multitool van Microsoft. Je kan notities of lijsten maken, tekenen, plannen en veel meer. Vooral de verborgen opties maken er een topper van.

Gebruik

Deze opleiding is bedoeld voor de gevorderde gebruiker.


CVO De Verdieping: Microsoft 365 voor leerkrachten (gevorderden)

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • Online

  • tot (op aanvraag)
  • provincie Limburg (België)
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

De kostprijs van deze module is 30 euro.
CVO De Verdieping
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.