-
OpenStax: Studieboeken
OpenStax biedt gratis studieboeken aan voor alle soorten studenten, waardoor onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar wordt.
Je vindt er boeken voor o.a. de onderwerpen:- boekhouden;
- economie;
- management en marketing; …
WebsiteLeerkracht -
De Kostwinners: Wat-je-nog-liggen-hadGPT
Deze website zorgt ervoor dat jij nooit nog restjes weggooit!
Zit jouw koelkast ook vol restjes, overrijpe, half-opgegeten of gewoon vergeten ingrediënten? No worries: wat-je-nog-liggen-hadGPT bedenkt unieke recepten met alles wat jij hebt, zodat …
Website -
Gezonde voeding: Leerpad M&W
Via dit leerpad leer je hoe je een gezonde maaltijd kan samenstellen, bereiden en hoe je voedingsmiddelen correct bewaart.
Interactieve oefeningAndere functie -
Welk foodtype ben jij?: Online test
Snelle online test waar jongeren kunnen nagaan welk foodtype ze zijn.
Jongeren groeien en ontwikkelen en hun eetgedrag evolueert. Ze zijn op zoek naar hun eigen (voedings)identiteit. Hoe, wat, waar, wanneer, waarom en met wie ze eten is een manier om …
Interactieve oefening (3) -
Vriendschapsbrood: Thuisopdracht
Update: Herman het vriendschapsbrood, opgesteld als opdracht voor thuis.
Bron: Herman het vriendschapsbrood: Stappenplan door Lien Rönne
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner -
Heeft een mens vlees nodig?
"Vlees is de grote boosdoener in de klimaatopwarming", "Het is natuurlijk voor mensen om vlees te eten", "Dieren worden slecht behandeld in kwekerijen", "Vegetariërs zien er toch altijd wat bleekjes uit": het zijn veelgehoorde argumenten pro …
Video -
Vragen met formules: Stappenplan
In dit document staat het stappenplan voor het oplossen van vragen met formules.
Dit stappenplan is heel puntsgewijs uitgewerkt, met de informatie wat ze precies waar moeten opschrijven:
- gevraagd
- gegeven
- formule
- berekening
- antwoord
Downloadbaar lesmateriaalLeerkracht -
Voedingshygiëne in de praktijk
In deze workshop bieden we een praktische beeld van de hygiënewetgeving rond voedingsmiddelen aan. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken en gaan op zoek naar mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in …
tot
Nascholing of activiteitLeerkracht, Administratief personeel -
Vegetarisch eten: Werkblaadje
In samenwerking met een diëtiste werd dit werkblaadje i.v.m. vegetarisch eten gemaakt.
- De (meest voorkomende) soorten vegetariërs komen aan bod.
- Ook de voordelen van het vegetarisch eetpatroon worden besproken. …
Downloadbaar lesmateriaal (18)Leerkracht -
Gezond gebeten voor Homies: Praktische informatie over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes voor jongeren
Jongeren tussen 12 en 18 jaar ontwikkelen zich snel, zowel lichamelijk als psychisch. De puberteit gaat gepaard met een groeispurt en dus met specifieke noden en aandachtspunten voor een optimale groei, ontwikkeling en gezondheid voor nu en later. …
Fysiek materiaal (4) -
Allergie: Eos Wetenschap
Waarom reageert ons lichaam zo vreemd op bepaalde stoffen? En hoe weet je of je een allergie hebt? Professor Dominique Bullens, verbonden aan het UZ en de KU Leuven, geeft antwoord op deze en andere allergievragen in de podcast Vraag Het Aan.
Audio -
Melk: Herkomst, productie, bewaring, toepassingen
Lespakket omtrent melk met als onderwerpen:
- herkomst,
- productie,
- melksoorten,
- belang van melk;
- bewaren van melk;
- verkoop,
- verpakking,
- bewaartijd.
Praktische benadering:
- overkoken van melk;
- velletje op melk;
- yoghurt maken; …
Downloadbaar lesmateriaal (35)Leerkracht