De Reizende Tentoonstelling: Cas en Kato hebben een gezonde mond


De Reizende Tentoonstelling is een educatief project voor kleuterschool en eerste graad lager onderwijs. Het doel is om kinderen, leerkrachten en (groot)ouders te overtuigen van het belang van een gezonde mond en hen op dit vlak de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen.
Door op een geanimeerde manier het verhaal van Cas en Kato te brengen doorheen gans Vlaanderen en Brussel, worden in eerste instantie de kinderen enthousiast gemaakt. Ook de (groot)ouders worden uitgenodigd, zodat ook zij hun aandacht op het thema vestigen. Zij spelen namelijk een belangrijke begeleidende rol bij het tandenpoetsen en gezonde en mondvriendelijke eetgewoontes.

De tentoonstelling is opgebouwd uit een wachtzaal en een tandartsenpraktijk. De wachtzaal bestaat uit allerlei informatiemodules en biedt de leerkracht de mogelijkheid om zelf les te geven. De tandartsenpraktijkmodule is opgebouwd met doe-activiteiten en experimenten, die op klasniveau niet altijd haalbaar zijn. De tentoonstelling is ook voorzien van quizelementen om de kennis van de bezoekers te testen. De tentoonstelling kan bovendien aangevuld worden met materialen van de gratis te ontlenen Gezonde Mondkoffer.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook