Digitale Tienerpas brengt talenten en passies van leerlingen in kaart


Tienerpas is een digitaal talentenportfolio op maat van een tienerleven. De tool wil jongeren ondersteunen om inzicht te verwerven in eigen talent en sluit aan bij de nieuwe eindtermen van het secundair onderwijs. Tienerpas wil een hefboom zijn bij het maken van keuzes tijdens jongeren hun onderwijsloopbaan en op de arbeidsmarkt. Elke jongere is hierbij de eigenaar van zijn tienerpas, de tool gaat dus niet over de jongere, maar is van de jongere. Hierbij documenteert de jongere zelf over zijn eigen talenten en ontwikkelt zo een voorstelling van zichzelf. Tienerpas is ook voor leerkrachten een hulpmiddel om inzicht te verwerven in de talenten van jongeren en biedt vervolgens houvast bij het voeren van talentgesprekken. De Tienerpas kan ook gebruikt worden als feedback- of reflectie-instrument, als basis voor een leerling- en-oudergesprekken. Eigen talenten worden maximaal zichtbaar gemaakt waardoor leerlingen zicht krijgen op de mogelijke pistes van hun leertraject en keuzes hierop afgestemd kunnen worden. 

Tienerpas is beschikbaar vanaf december 2020. 

Tienerpas is een Smart Education @ Schools project uitgevoerd door Stedelijk onderwijs Gent, Stedelijke basisschool De letterdoos en Het spectrum Gent met steun van de Vlaamse Overheid en imec.”

Ook zin om een projectidee in te dienen en je eigen project uit te werken? Neem dan snel een kijkje op de website van Smart Education @ Schools 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook