In zicht op Het Archief voor Onderwijs: toegang voor leerlingen in het lager


Leerlingen in het lager onderwijs zullen in de loop van volgend schooljaar toegang krijgen tot Het Archief voor Onderwijs. Ook zij zullen dan zelfstandig filmpjes en audiofragmenten die werden gedeeld door hun leerkracht kunnen bekijken en beluisteren, iets wat tot nu toe enkel kon voor leerlingen in het secundair.

Dankzij de steun van minister van Onderwijs Ben Weyts en in het kader van de Digisprong, wordt het volgend schooljaar mogelijk om als leerling van het lager met LeerID in te loggen op Het Archief voor Onderwijs. Naast kijken en luisteren naar audiovisuele fragmenten, zullen leerlingen ook verschillende soorten oefeningen op het platform kunnen maken die de leerkracht in een opdracht klaarzet. Zo zetten jonge kinderen hun eerste stappen in mediawijsheid, in een veilige omgeving, met audio en filmpjes op hun maat.

In aanloop naar deze vernieuwing, bouwt de redactie van Het Archief voor Onderwijs het aanbod voor lager onderwijs verder uit. Zo kan je naar theatervoorstellingen kijken, materiaal van regionale zenders gebruiken om schooluitstappen voor te bereiden, of nieuwe audiovisuele collecties inclusief lestips inzetten die worden gemaakt op basis van de leerplannen voor wetenschappen en techniek. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?